Kölyökdzsungel

0
Minden, ami babzsák

Különleges babzsák bútorok gyerekeknek, felnőtteknek

Általános szerződési és felhasználási feltételek

 

Tartalom

I./ Üzemeltető adatai2

II./ Alapvető rendelkezések. 2

III./ Megvásárolható termékek köre. 2

IV./ A szerződés létrejötte. 3

1./ Rendelési információk. 3

2./ Rendelés menete. 3

3./ Adatbeviteli hibák javítása. 4

4./ A szerződés létrejötte. 4

5./ A szerződés iktatása. 4

6./ Szállítási információk. 4

7./ Fizetési feltételek. 5

7.1/ A vételár banki átutalásával vagy befizetésével az alábbi bankszámlára. 5

7.2/ A vételár utánvéttel történő kiegyenlítése. 5

V./ Az elállás joga. 5

VI./ Hibás teljesítés, kellékszavatosság, jótállás. 6

1./ Hibás teljesítés. 6

2./ Kellékszavatosság. 6

3./ Jótállás. 7

VII./ Jogérvényesítési lehetőségek. 10

1./ Panaszügyintézés helye, ideje, módja, jogérvényesítési lehetőségek. 10

1.1./ Panaszügyintézés helye. 10

1.2./ Panaszügyintézés módja. 10

1.3./ Jogérvényesítési lehetőségek. 10

2./ Jogvita. 10

3./ Egyéb szervek. 11

1.      sz. melléklet: Elállási/Felmondási nyilatkozatminta. 13

 

Kérjük, amennyiben a Kölyökdzsungel webáruházból kíván vásárolni, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Amennyiben webáruházunkban rendelést ad le, azzal az alábbiakban ismertetett ÁSZF minden pontját elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

 

I./ Üzemeltető adatai

Cégnév: Molnár Zoltán e.v.

Székhely: 4080 Hajdúnánás, Munkások u. 90.

Levelezési cím4080 Hajdúnánás, Munkások u. 90.

Adószám59724364-1-29

Nyilvántartási szám57773276

Kibocsátó cégbíróság, okmányiroda: Debreceni Törvényszék Cégbírósága, 4026 Debrecen, Perényi u. 1.

Szerződés nyelve: magyar

Bankszámlaszám11738077-21444034-00000000, OTP Bank

Elektronikus elérhetőségEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalwww.kolyokdzsungel.hu

Kapcsolattartó: Sebestyén Sándor Józsefné (Erika)

Telefonos elérhetőség: +36 70 397-7874

 (továbbiakban, mint Kölyökdzsungel)

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: Linuxweb Informatikai Kft

Székhely: 4034 Debrecen, Sólyom u. 28.

Ügyfélszolgálati telefon: +36 20 421 48 94

Általános kérdések, online segítségnyújtásEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

II./ Alapvető rendelkezések

A Honlapon történő vásárlás feltétele, hogy a Felhasználó magára nézve kötelezően elfogadja a jelen ÁSZF-et, amelyről a vásárlás menete folyamán jognyilatkozatot tesz. Jelen ÁSZF elfogadásával a Felhasználó elfogadja, hogy a weboldalon történő megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után.

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.évi V. tv („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire.

III./ Megvásárolható termékek köre

A kínált termékek körének megnevezése: babzsák bútorok gyerekeknek és felnőtteknek

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát. A postázási és csomagolási költsége az egyes termékeknek ( a súly és méretkülönbségek miatt) eltérő, a költség minden esetben az adott termék adatlapján található meg.

A megrendelt termékek kizárólag házhoz szállítással vehetők át, személyes átvételre nincs mód!

Kölyökdzsungel az árváltoztatás jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

IV./ A szerződés létrejötte

1./ Rendelési információk

Online rendelés esetén a Kölyökdzsungel és a Megrendelő (a továbbiakban Megrendelő, Vevő, Felhasználó illetve Fogyasztó elnevezések a honlapot vásárlási szándékkal használó, majd a rendelést leadó Fogyasztót jelentik) között létrejött szerződés távollévők között megkötött szerződésnek minősül, így a szerződés a Kölyökdzsungel által kiküldött visszaigazoló email-lel jön létre. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-17 óra között történik, de természetesen ezen időszakon kívül is van lehetőség rendelés leadására.

 

A Kölyökdzsungel kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy a leadott megrendelésre a visszaigazoló e-mailt a megrendelés leadását követő 48 órán belül kiküldi. Amennyiben a visszaigazolás a Vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül a Vevőhöz nem érkezik meg, a Vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól, azaz nem köteles átvenni, megvenni a terméket. A Kölyökdzsungel visszaigazoló e-mail-je tartalmazza a Vevő megrendelésével kapcsolatos adatokat. A visszaigazoló e-mail megküldéséig a Vevő jogosult a vételi ajánlatát visszavonni a Kölyökdzsungel részére megküldött e-mail útján vagy a megadott telefonszámra történő telefonhívással.

A Kölyökdzsungel kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt terméket a visszaigazoló e-mail kiküldését követő maximum 15 naptári napon belül postára adja és a postázásról a Vevőt értesíti.

A Kölyökdzsungel oldalon a vásárlás regisztráció nélkül lehetséges. A megrendelésről minden esetben visszaigazoló e-mailt küldünk.

A termékek adatlapján megjelenő képek bizonyos esetekben kis mértékben eltérhetnek a valóságtól, az egyes monitorok színbeállításai miatt az anyagok színében árnyalatnyi különbségek előfordulhatnak.

2./ Rendelés menete

a) Termék választás, színkombináció választás;

b) Vásárlás folytatása vagy szállítási adatok megadása: A szállítási adatok megadása után a „Tovább” gomb megnyomásával a megrendelés véglegesítése még nem történik meg, a „Tovább” gomb megnyomását követően az oldal a Felhasználót a Számlázási és Szállítási cím ellenőrzésére, a Fizetési mód kiválasztására és az ÁSZF elfogadásához navigálja el, ahol az esetleges adatbeviteli hibák javítására is lehetőség van;

c) Fizetési mód kiválasztása és végső megerősítés: A Fizetési mód kiválasztását és az ÁSZF elfogadását követően a Felhasználó a „Megrendelem” gomb megnyomásával a megrendelést véglegesíti, mely fizetési kötelezettséget von maga után.

3./ Adatbeviteli hibák javítása

A Felhasználónak lehetősége van a rendelés leadása előtt a korábban megadott adatainak helyességét ellenőrizni, valamint hiba, vagy elírás esetén azt a böngészője „Vissza” gombjával, vagy az összesítő oldalon, az adatok mellett található „Ceruza” jelre kattintva módosítani.

4./ A szerződés létrejötte

Szerződés megkötésére kizárólag magyar nyelven van lehetőség. A megkötött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak.

5./ A szerződés iktatása

A Honlapon keresztül megkötött elektronikus szerződés nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem férhető hozzá.

6./ Szállítási információk

A megrendelt terméket cégünk köteles a visszaigazolás elküldésétől számított 15 naptári napon belül postára adni és a megrendelő által megadott címre elküldeni. A hibásan vagy hiányosan megadott cím miatti postázási nehézségek vagy késedelemért a Kölyökdzsungel nem vállal felelősséget.

Amennyiben a kiszállítás ezen határidőn belül nem tud megvalósulni, a Kölyökdzsungel haladéktalanul értesíti a Vevőt és közösen egyeztetnek a továbbiakról.

 

A Vevő köteles a termékek átvételekor a csomag sértetlenségét ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Probléma esetén a megrendelőnek jegyzőkönyv rögzítését kell kérnie. Továbbá a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen vagy a 70/397-7874-as telefonszámon értesítenie kell cégünket, hogy a lehető legrövidebb időn belül intézkedhessünk. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Amennyiben a Vevő nem veszi át a csomagot, a postaköltséget és a visszaszállítás díját a Vevőre terheljük. Újbóli kézbesítést kizárólag a csomag ellenértékének és a visszaszállítási díj előre történő megfizetése esetén áll módunkban ismételten elindítani. A kifejezetten egyedi kérésre készült, webáruházban nem kapható termékek megrendelése esetén a Vevő köteles a megrendelt árut átvenni, ez esetben az elállási jog nem érvényesíthető!

 

A szállítási díjak az alábbiak szerint alakulnak:

1/ Magyarország teljes területén belül a szállítási költség terméktől függően 1900-6000,-Ft, mely összeg tartalmazza a csomagolás és az utánvét költségét is!  

 2/ Külföldi szállítás esetén a szállítási díj a szállítás helyétől függ, minden ilyen esetben külön egyeztetés szükséges az eladóval.

 

7./ Fizetési feltételek

A Kölyökdzsungel webáruházban megrendelt termékek kifizetése lehetséges:

7.1/ A vételár banki átutalásával vagy befizetésével az alábbi bankszámlára

11738077-21444034-00000000, OTP Bank

Ezen fizetési mód választása esetén a megrendelt termék postázása csak a vételár fenti bankszámlaszámra történő beérkezése után történik. A megrendelőnek max. 15 naptári nap áll rendelkezésére az átutalásra/befizetésre. Amennyiben ezen idő alatt az összeg nem érkezik be a bankszámlánkra, a Kölyökdzsungel jogosult a megrendelést semmisnek tekinteni. Az átutalt/befizetett összeg beérkezéséről e-mailben értesítjük a Vevőt.

7.2/ A vételár utánvéttel történő kiegyenlítése

Ezen opció esetén a vételár a futárnak fizetendő.

A számlát minden esetben a csomag tartalmazza.

 

V./ Az elállás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Vevő a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket, feltéve, hogy a termék sértetlen, tiszta, nem mosott és rendeltetésszerű használatra a visszaküldést követően is alkalmas.

Amennyiben megrendelő elállási jogát gyakorolni kívánja, azt a fenti határidőn belül írásban jelezni köteles a kolyokdzsungel2@gmail.com e-mail címen vagy levélben a 4080 Hajdúnánás, Munkások u.90.

Elállás esetén a Vevő köteles az árut állagának megóvását biztosító csomagolásban az elállás jogának gyakorlását követő 14 napon belül visszajuttatni a 4080 Hajdúnánás, Munkások u. 90. címre. A postázás költsége ez esetben a Vevőt terheli. Az utánvéttel küldött csomagokat a Kölyökdzsungel nem köteles átvenni!

Amennyiben a Vevő határidőben áll el a szerződéstől, úgy a Kölyökdzsungel haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül köteles visszatéríteni a fogyasztó/Vevő által megfizetett teljes összeget. E körbe tartozik a teljesítéssel összefüggésben felmerült (például szállítási) költség is. A Kölyökdzsungel visszatarthatja egészen addig a kifizetett összeget, amíg a Vevő a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizárólag nem igazolta, hogy azt visszaküldte.


A Vevő az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele között is gyakorolhatja.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § értelmében a Fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § (2) (14 napon belül indokolás nélküli elállás) szerinti elállási jogot:

a)      a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b)      olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak. 

c)      olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a megrendelőnek kell megtérítenie.

Az elállási jogról szóló tájékoztatót és az elállási nyilatkozatot vásárlóinknak a megrendelés leadásakor megadott email címre elektronikus formában juttatjuk el!

 

VI./ Hibás teljesítés, kellékszavatosság, jótállás

 

A Kölyökdzsungel minden esetben meggyőződik arról, hogy a feladott áru sértetlen és a csomagolás megfelelő. Amennyiben a küldemény törékeny, sérülékeny, illetve a tartalom jellege a különleges kezelést indokolja, abban az esetben a Kölyökdzsungel a küldemény feladásakor egyértelműen rögzíti és feltünteti a címiraton a „sérülékeny, törékeny” feliratot, biztosítva ezáltal a tőle elvárható kellő körültekintést a szállításból adódó esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Felhívjuk minden Vásárlónk figyelmét arra, hogy amennyiben a küldemény átvételekor akár mennyiségi, akár minőségi hiányosságot vél felfedezni, vagy állapít meg, jogosult a futárszolgálat jelenlétében kármegállapítási jegyzőkönyvet felvenni, illetve kérje is a jegyzőkönyv felvételét.

1./ Hibás teljesítés

A Kölyökdzsungel hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan az Eladó, ha a Vevő a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett. A Kölyökdzsungel a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik.

2./ Kellékszavatosság

A Fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt, egyéb Vevő kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Ha a Vevővel kötött szerződés tárgya használt dolog, akkor az elévülési határidő egy év. A Vevő kellékszavatossági jogait az ugyanabból a szerződésből eredő követeléssel szemben kifogásként akkor is érvényesítheti, ha a kellékszavatossági igény elévült.

Kellékszavatossági igénye alapján a Vevő választása szerint

a.       kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy az a Kölyökdzsungelnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne,

b.      az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti,

c.       a hibát a Kölyökdzsungel költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy

d.      a szerződéstől - a jelentéktelen hiba kivételével – elállhat, ha a Kölyökdzsungel a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, vagy a kijavítási vagy a kicserélési kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Vevő érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy a Kölyökdzsungelnek a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a Vevő érdekeit kímélve köteles elvégezni. Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vevő a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni. A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik. Kicserélés vagy elállás esetén a Kölyökdzsungel nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye. A Vevő a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a Kölyökdzsungelnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a Kölyökdzsungel adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt. A Vevő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Kölyökdzsungellel közölni. Hiba esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vevő felelős. A szavatossági igényt a szolgáltatott dolog minden olyan hibája miatt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, amely a megjelölt hibát előidézte. Ha a Kölyökdzsungel a szavatossági igényét a dolognak - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a dolog egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek. A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Kölyökdzsungelt terhelik. Ha azonban a dolog meghibásodásában a Vevő terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a Vevő köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a Kölyökdzsungel e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

A Kölyökdzsungel által Vevőnek eladott termék hibája esetén a Vevő követelheti a gyártótól (gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója), hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a Vevő érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

 

3./ Jótállás

Jótállás esetén annak időtartama alatt a Kölyökdzsungel a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. A jótállás a Vevőnek jogszabályból eredő jogait nem érinti. A jótállási igény érvényesítésére a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A Kölyökdzsungel mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A Vevővel, mint Fogyasztóval kötött szerződés keretében eladott, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre jótállási kötelezettség terjed ki, amely jótállás időtartama egy év. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre a Korm. rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a Kölyökdzsungelt megillető jogok a szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a Vevőre, mint Fogyasztóra.

a.       Ezen pont alkalmazása tekintetében a szavatosság alatt a kellékszavatosságot és a termékszavatosságot is érteni kell. A Fogyasztót az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján megillető kötelező jótállás esetében a jelen ÁSZF szerinti egyéb feltételek az alábbi különös szabályok mellett irányadóak:

1) A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel érvényesíthetőek azzal, hogy a jótállási jegy a Fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a Fogyasztó bemutatja.

2) A Fogyasztó a kijavítás iránti igényét a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál, illetve a Kölyökdzsungelnél közvetlenül is érvényesítheti.

3) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani, ha pedig a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik.

4) Ha a Fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, az Eladó nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

b.      A Fogyasztó által érvényesített szavatossági és jótállási igények intézése esetében a jelen ÁSZF szerinti egyéb feltételek az alábbi különös szabályok mellett irányadóak:

1) A Fogyasztó szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát – a Fogyasztó bemutatja.

2) A Kölyökdzsungel a Fogyasztónál bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:

I. a Fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,

II. a Fogyasztó és az Eladó közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,

III. a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,

IV. a hiba bejelentésének időpontját,

V. a hiba leírását,

VI. szavatossági vagy jótállási igénye alapján a Fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá

VII. a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát (ha a Kölyökdzsungel a Fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon értesíti a Fogyasztót)

VIII. az eltérés indokát, ha az Eladó szavatossági vagy jótállási kötelezettségének a Fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget,

IX. a tájékoztatást arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

3)      A Kölyökdzsungel a szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a Fogyasztó rendelkezésére bocsátja, valamint azt három évig köteles megőrizni.

4)      A Kölyökdzsungel törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

5)      Kijavításra vagy a szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében az ingó dolgot elismervény ellenében veszi át a Kölyökdzsungel, amely elismervényen feltünteti

a)      a Fogyasztó nevét és címét,

b)      a dolog azonosításához szükséges adatokat,

c)      a dolog átvételének időpontját, továbbá azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti.  

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vevő részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

·         szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést az Eladó, vagy annak megbízottja végezte le, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza);

·         rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása;

·         helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás;

·         elemi kár, természeti csapás okozta.

A jelen szabályzatban, illetve a jótállásról szóló leírásban foglaltak kivételével, az Eladó semminemű jótállást nem vállal. Kizárólagosan felelős saját magatartásáért, az Eladó ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése érdekében.

A szolgáltató oldalai olyan kapcsolattartó pontokat tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért az Eladó nem vállal felelősséget.

VII./ Jogérvényesítési lehetőségek

1./ Panaszügyintézés helye, ideje, módja, jogérvényesítési lehetőségek

1.1./ Panaszügyintézés helye

Felhasználó a Kölyökdzsungel tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:

Levelezési cím: 4080 Hajdúnánás, Munkások u. 90.

E-mail címEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 0670/397-7874

 

1.2./ Panaszügyintézés módja

A Kölyökdzsungel a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Kölyökdzsungel a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig őriz, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.  Kölyökdzsungel a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni köteles, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles. A Kölyökdzsungel a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát. Minden egyéb esetben a Kölyökdzsungel  az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Felhasználó egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését. A Kölyökdzsungel  a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti. A panasz elutasítása esetén Kölyökdzsungel  az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

1.3./ Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Felhasználó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája megtalálható: http://jarasinfo.gov.hu/.

2./ Jogvita

Amennyiben a Kölyökdzsungel  és Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Kölyökdzsungellel való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Felhasználó számára:

  1. Békéltető testület eljárásának kezdeményezése a Fogyasztó lakóhelye szerint illetékes békéltető testületnél. A területileg illetékes békéltető testületek listáját ide kattintva töltheti le: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

 

A Kölyökdzsungel székhelye szerinti illetékes békéltetőtestület:

Székhely: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.

Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745

Fax: 06-52-500-720

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

b.      Bírósági eljárás kezdeményezése fogyasztói jogviták online rendezése: A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló, 2013. évi május 21.-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: rendelet) alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot, amely 2016. február 15-től vehető igénybe az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződést kötők között fogyasztói jogvita esetén mind a fogyasztók, mind a kereskedők számára. A rendelet hatálya közvetlenül kiterjed az Unióban letelepedett, Magyarországon székhellyel rendelkező online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőre, amennyiben közte és a fogyasztó között létrejött online adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatban fogyasztói jogvita merül fel. Határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén, uniós webáruházzal fennálló vitáját Magyarországon kizárólagosan a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület dönti el. Ahhoz, hogy az online vitarendezési platformot használni tudja, előzőleg regisztrálnia kell az Európai Bizottság rendszerében. Az online vitarendezési platformot az Európai Bizottság rendszerében való regisztrációt követően az alábbi link segítségével érheti el: http://ec.europa.eu/odr Az oldal betöltését követően válassza ki a kívánt nyelvet, jelentkezzen be és kövesse az oldal utasításait. Amennyiben a határon átívelő online vitarendezéssel kapcsolatosan további kérdése merülne fel, a Budapesti Békéltető Testület tud részletes felvilágosítást adni Önnek.   A Budapesti Békéltető Testület: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Fax: 06 (1) 488 21 86 Telefon: 06 (1) 488 21 31  

 

3./ Egyéb szervek

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Honlapon történő vásárlás feltételezi a Vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Kölyökdzsungelt nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást. 

 

 

 1.       sz. melléklet: Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:  Molnár Zoltán e.v.

Levelezési cím: 4080 Hajdúnánás, Munkások u. 90.

1./ Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

………………………………………………

2./ Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:…………………………

A fogyasztó(k) neve: ……………………………………………………

A fogyasztó(k) címe: ……………………………………………………

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

……………………………………

Kelt:…………………………

 

(PDF formátumban letöltés)